Volierture

Bustur til det Sønderjyske

IMG_3361 IMG_3357 IMG_3348 IMG_3345 IMG_3337 IMG_3333 IMG_3323 IMG_3299

Grænsetur lørdag den 30. august 2014

18 medlemmer/påhæng og en veloplagt auffør drog lørdag den 30-8 kl. 08,00 afsted på vores traditionsrige grænsetur (allerede 2 gang). Først med opsamling i Ringkøbing, dernæst Højmark og sidste opsamling i Skjern. Nogen mere vågne end andre, men alle holdt sig dog vågne, til vi nåede Ribe. Her fik vi morgenkaffe, rundstykker og en lille skarp til halsen. De dejlige rundstykker var sponsoret af Ejvinds Bageri – mums!. Og det holdt næsten tørvejr under seancen.
Efter dette dejlige afbræk drog vi videre mod Sünder Lügum, hvor vi fik provianteret og spist de medbragt madpakker.,  Kl. 13,00 satte vi kursen mod første fugleholder, Kaj Thomsen i landsbyen Hostrup øst for Tønder. Og som så ofte før gemte der sig bag stakittet en lille ”fugleperle” Vi mødte en lille hacienda inspireret gårdhave med pavillon, drivhus, blomsterkrukker, grønne vækster og selvfølgelig også fuglevolierer. Der var bl.a. kongeparakitter, grå og gulskuldret kardinaler, prinsesseparakitter, rødvinget parakitter og en grå rødhalet Jaco. Den vender vi lige tilbage til.
Og for småfuglefolket, var der 2 store velbeplantede volierer at kigge på. Begge med rigtig mange arter. Nævnes kan sommerfuglefinker, domikanerenke, papegøjeamadiner, vidafinker og mange flere. Op til 12 arter i samme voliere var der. I voliererne var der små vandløb, som blev holdt rene af eget opfundet renseanlæg. Og det så ud til at virke. Vandet var meget rent at se på. I den ene voliere var der for nyligt kommet tag på hele volieren. Kaj fortalte, at han tidligere mistede mange unger, da de i regnvejr ikke altid fandt ud at, at komme i tørvejr. I foderterminalen fik nogen af os en god snak om spirefrø, melorm og det andet foder, som Kaj brugte. Midt i rundvisningen fik vi en kæmpe regnbyge, så vi krøb alle i ly i pavillonen, hvor Kajs søde kone havde sørget for kaffe, dejlige mini vandbakkelser og kager. Er der noget bedre end, at sidde indenfor og drikke sin kaffe, mens regnen trommer på taget……
Og så var der historien om den grå Jaco. Den havde fam. Thomsen nu haft i 3 år. De første 7 år af dens liv havde den haft en sølle tilværelse hos en enlig dame. Hun havde haft den i et stort bur indendørs, hvor der også var 2 katte. Ofte stod døren til fugleburet åbent, så tænk lige over, hvor angst det må have gjort den stakkels papegøje. Sidde der for åben dør rystende for sit liv. Da den ankom til familien Thomsen var det en afpillet depressiv fugl. Bl.a. tåler den den dag i dag kun kvindeligt selskab. Kaj var flere gange blevet angrebet, når han gik ind i buret. Men nu var det blevet til en flot, fuldfjeret fugl, der dog stadig har ar på sjælen. Den er meget snaksalig, men kun når Kaj og hans kone er lidt på afstand.  Som krølle på halen har Jacoens tidligere ejer efterfølgende anskaffet sig en kakadue, som nu skal leve samme tilværelse, sammen med katte. Ofte er hun nu i telefonen til fru Thomsen for at få råd og vejledning.  Visse mennesker bør ikke have kæledyr!
Tak til Thomsens for et dejligt besøg.
Bussen med os om bord fortsatte  derefter til dagens sidste fugleholder Peer Hansen i Abild nord for Tønder.
Af snoede villaveje endte vi ved en almindelig villa. Og som ofte før, så åbnede der sig et paradis bag facaden hos Peer. I hvert fald et paradis for fugleholdere. Her var også et flot anlæg. I front en række udendørs volierer med stort fuglehus bagved. I fuglehuset var der udover inder rum en række med 1×2 meter indendørs volierer.
I voliererne var der for at nævne nogle:2 par hornparakitter, hvor den ene var meget snaksalig og ikke menneskesky, rosa kakaduer, 2 hold gråpapegøjer, det ene par med 3 unger på pind, gule gedeparakitter, kongeparakitter. I inder voliererne var der bl.a.. gråhovedede dværgpapegøjer, citronparakitter, rødhovedede dværgpapegøjer, gulgumpet Blue Bonnet m.fl.
Gik vi udenfor igen, så så vi lige ind i en stor voliere, hvor der i en samdrægtig hed gik, kanarier, zebrafinker, grønne gedeparakitter, vagtler og så var der Blue Bonnet med et stort kuld unger.
Et rigtigt mønsteranlæg og et fuglehold, som mange af os må misunde.
Peer bød afslutningsvis på en øl eller vand.
Også mange tak til Peer. for et dejligt besøg, som han tog sig tid til på trods af Tønder festival.
Så gik turen hjemad mod Vestjylland. Og det i den mest opsigtsvækkende bus, som vi har kørt i på vore udflugter. Det var nemlig den lyserøde Ringkøbing Håndbold Klubs bus, som vi var afsted i.  Mangen ungersvend stod med åbne glukker når vi kørte forbi. Og når vi gjorde holdt, så kunne vi se, at de ventede,at se en flok unge håndboldtøser vælte ud.. Men hvad kom der ud af bussen?– en blandet flok fuglenørder og ingen unge piger i korte bukser og lyserøde trøjer. Lang næse……………..
En rigtig dejlig udflugt og dejligt at se nye medlemmer på turen.  En opfordring herfra til, at endnu flere deltager i vore skønne, inspirerende udflugter og arrangementer.
Tak til Lilly og Christian for en godt tilrettelagt tur.

Hilsen Nik.

Fisketur i Stauning

Den 22. maj var foreningens medlemmer inviteret på aften-fisketur til Stauning Fiskesø.
Det er en Put & Take sø, der blev anlagt for godt 20 år siden. Den er i grundflade ca. 10.000 m2 og ca. 5 m dyb på midten.
Pladsen er velindrettet med borde/bænke rundt om og et hus til rengøring af fisk samt et fælles opholdsrum.

I søen kan man fange regnbueørred, bækørred og ål.
Desværre tog kun 10 medlemmer imod tilbuddet, men de havde til gengæld en fin aften.
Tage havde tændt grillen, så den var klar til kl. 18.00, og de medbragte bøffer og pølser kunne nydes i strålende aftensol.

140522-12

Der blev da også tid til at fiske, men vi gjorde nu ikke noget stort indhug i fiskebestanden.
Jens Kristian fangede en pæn stor ørred, og Gerda fangede først en ret stor ål og dernæst en lille grøn Sol-aborre.
Sidstnævnte burde dog have givet strafpoint, idet det var en af de fast ansatte fisk i søen.
Dem er der 2 slags af : solaborre, som bekæmper karpelus og græskarper, der holder græs m.v. nede.

140522-10

 

Der var præmie for største og for næststørste fisk.
Og det var altså ikke solaborren, som Gerda fik præmie for.

Carl-sign-4

140522-13

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________

 

 

Volieretur og grænsehandel

Lørdag den 24. august var der blæst til foreningsudflugt. Det viste sig at være en yderst veltilrettelagt tur med mange spændende oplevelser.
Starten gik fra Ringkøbing, og der var opsamling flere steder undervejs.
Med John fra Amalie Rejser ved rattet gik turen sydpå.
Undervejs mod grænsen var der et ophold, hvor foreningen var vært med rundstykker til den medbragte kaffe.
Efter en times grænsehandel havde alle provianteret, og vi var rustet til at klare den videre færd gennem det  sønderjyske landskab.

Det første “fuglebesøg” var hos Metha og Poul Erik i “Fuglebiksen” i Fårhus ved Padborg.

Sønderjylland-03

Sønderjylland-04     130824-04

I Fuglebiksen kan man købe alt til faget hørende – og til rimelige priser: frø, tilskudsfoder, opmadningsfoder, diverse grej og hjælpemidler og meget mere.
En skam, at der er så langt derned.
Poul “gør mest i Lorier”.
Der er mange forskellige arter – også af de mindre almindelige – af disse farvestrålende fugle med det pudsige væsen.

Næste besøg var hos Fritz Hilbig i Aabenraa.
Fritz har et imponerende stort og flot anlæg med en hulens masse volierer.

Sønderjylland-05
Hos Fritz handler det om store papegøjer og enkelte parakitter.
Der er bl.a. flere arter kakaduer:

Alba, Inka og Rosa. Flere arter Amazoner, bl.a. Dobb. Gulhovedet og Blåpandet. Og her så vi Danmarks nok mest gulskuldrede Blåpandede Amazone.
Af parakitter var der bl.a. Hornparakit, Hooded (Sortkappet Sangparakit) og dens mindre kendte slægtning, Guldskuldret Sangparakit.

 Sønderjylland-06 Sønderjylland-08

På hjemvejen var vi lige forbi Jan Asp i Vejle.
Jan holder tropefugle / spidsnæb – og han har mange.
De fleste “tilgængelige” arter af nonner, en hel del papegøjeamadiner samt mange andre.
De fleste fugle går i kassebure, som er meget fint og systematisk arrangeret i en tilbygning.
Sønderjylland-11

Sønderjylland-09 Sønderjylland-12

Men der er også blevet plads til en lille veltilplantet fællesvoliere, hvor der bl.a. går brillefugle og solfugle.

Sidstnævnte lader gerne og ofte sin flotte sangstemme gjalde ud over
gården og  nabogårdene.
Jans fuglehold er et godt eksempel på, at man sagtens kan holde flere hundrede fugle, selv om man bor i et gammelt villakvarter med naboer tæt på og en ikke særlig stor gårdhave.
Sønderjylland-10

Lukket for kommentarer.